Filosofie
Nieuws
Fokkerij
Lady Liwanda
Luna
Ninda
Onyx
Omnia
Prima Donna
Zoya
Rapsody
Sundance Lady
Walzing Mathilde
Zantana
Zoya
Astrid
Donatella
Davina
Electra
Elegance
Engie
Floor
Florence
Hengsten
Sport
Te Koop
ContactPrima Donna Sollenburg, preferent prestatie PROK

Let’s Go x Nimmerdor

Prima Donna is door haar eerste drie afstammelingen van Metall preferent en prestatie geworden.

Op het eerste gezicht is Prima Donna een merrie waar je niet mee gaat fokken, een “heel gewone” afstamming met een niet KWPN gekeurde vader en aan moederskant een onbekende overgrootvader. Daarom is ze zelf “maar” een register A merrie, wel met prok-certificaat en preferent en de eerste Sollenburg-merrie die het hoogst haalbare predicaat, nl. dat van “prestatie” in de wacht heeft weten te slepen. Ze heeft de kans bij ons gekregen en tot nu toe volledig waar gemaakt.

Haar tweede zoon, Valentino, is als veulen verkocht aan Sendy Pietersma en nog steeds in haar bezit. Hij is Ster-IBOP en is ZZ-Licht geklasseerd met diverse overwinningen. Haar derde zoon, Well done Sollenburg, is als 3-jarige verkocht aan Joyce van Schaick. Ook Well Done is Ster-prok, als vijf-jarige M2 geklasseerd met veel eerste plaatsen en wordt en wordt nu in de Lichte Tour uitgebracht. Haar vierde afstammeling, de merrie Zoya, is elite en behaalde in de merrietest de topscore van maar liefst 86.5 punten.

We zijn uitermate benieuwd hoe de jongere afstammelingen het in de sport gaan doen.

In 2009 had Prima Donna een zwart merrieveulen van Special D en in 2010 een zwart hengstveulen van Westenwind. In 2014 is er een hengstveulen van Charmeur geboren welke de naam John C Sollenburg draagt.

Op de foto haar veulen van Vivaldi uit 2008, prok-gekeurd en superfijn te rijden.


 

 

 


 

to Top of Page