Filosofie
Nieuws
Fokkerij
Hengsten
Sport
Te Koop
Contact 

Nieuws

Verwachte veulens in 2017


2-4-2016

Vroege Veulens Voorjaars Aanbieding.

Electron is de nog de hele maand april beschikbaar voor slechts 800 euro!!!

Dit is 200 euro korting op het dekgeld.
En als men een veulen van Electron beschikbaar heeft voor onze hengstenshow 2017 en het veulen voldoet aan onze wensen dan doen we er nog eenzelfde premie bij.

Dus dat maakt het driemaal interessant om voor Electron te kiezen.
Hij steelt overal de show met zijn fantastische krachtige bewegingen.
De draf en de galop zijn bijzonder sterk met een opvallend sterk gebruik van het achterbeen.
Electron brengt de vierwiel aandrijving weer terug bij de dressuurpaarden.

Electron is vanaf nu weer beschikbaar voor de fokkerij bij Stal Brouwer/Platinum Stables en hengstenhouderij Q.van Erp.

 


29-3-2016

KWPN goedgekeurde hengst Electron (Ampere x Fidermark)
is nu beschikbaar bij Stal Brouwer/Platinum Stables in Riel.

Vanaf 2015 staat Electron in training bij Stal Brouwer en wordt
gereden door Annemarie Brouwer.
Afgelopen winter won Annemarie met Electron de KWPN hengstencompetitie in de klasse Z.
Aanstaande zaterdag is Electron te zien op de show van Platinum Stables in Riel aan de hand en onder het zadel.
Ook laten we 1 of meerdere afstammelingen van hem zien.
Als de weersomstandigheden het toelaten dan is de show op de prachtige buitenbaan.
En de berichten zijn prima dus dat komt wel goed.

Op de foto's Electron en zijn vader Ampére.

Ampére


Electron 

24-12-2015

Stoeterij Sollenburg sluit 2015 af met een foto van Happiness Sollenburg, één van onze vier NMK-merries dit jaar. We kijken terug op een zeer succesvol jaar met veel kippenvel momenten en mooie hoogtepunten met onze merries en veulens. Op naar een mooi 2016, met zoals in het overzicht te zien is 13 veulens op komst.

Wij willen jullie bedanken voor alle support en reacties en wensen al onze facebook vrienden fijne feestdagen
en een fantastisch mooi, gezond en gelukkig 2016.

 

 

 


14 mei 2015

Vanaf 12 mei is Electron (Ampere x Fidermark) weer beschikbaar voor de fokkerij.

De veulens van Electron bewegen opvallend goed met een zeer goede galop, een sterke draf met een opvallend voorbeengebruik en een sterk achterbeen. Ze zijn goed ontwikkeld en hebben zonder uitzondering fraaie hoofdjes.

Veilingtopper van de veulenveiling Midden-Nederland was een Electron x Ferro. Een Electron x Tango was met 23.000 euro het één na duurste van de veulenveiling Dronten. Deze veule...ns zijn beide geselecteerd uit een klein aantal nakomelingen van slechts 15 stuks.

Electron is vrij van de vosfactor en geeft dus geen vossen.

Electron is beschikbaar bij De Dalhoeve, het dekgeld is 900 euro, exclusief BTW en de eventuele verzendkosten.

Informatie bij
Stoeterij Sollenburg
www.sollenburg.nl
e-mail azekveld@sollenburg.nl

Tijdig melden dat u belangstelling heeft, is noodzakelijk.


4 maart 2015

Charmingmood doet het goed!!
Daarom hebben we besloten om hem weer voor de fokkers beschikbaar te stellen. Hij presteert niet alleen met Kirsten Brouwer in de sport, maar ook in de fokkerij lijkt hij waardevol. Zijn oudste kinderen zijn inmiddels 4 en 3 jaar en ze vallen op door hun goede exterieur en hun gezondheid. Charmingmood heeft een zeer goede fokwaarde voor ocd, namelijk 105 en daarmee scoort hij het hoogst van zijn jaargang. Ze hebben een hoge verwachtingswaarde voor zowel sport als beweging, resp. 157 en 111. Maar het meest opvallend aan zijn kinderen is wel het fantastische karakter, ongecompliceerd, werkwillig, mensvriendelijk. Dus zeer goed passend op de vele rillerige en sensibele merries van dit moment.
 
Charmingmood is beschikbaar bij "Het dressuurgeweld van Wapenveld" de Pretendenthoeve van de fam. van Norel.
Kirsten Brouwer zal hem onder het zadel presenteren op de hengstenshow van de Pretendenthoeve, a.s. 11 april.
 
 foto´s @www.focussed.nl


1 maart 2015

Kirsten Brouwer en Charmingmodd hebben vandaag de 4e plats behaald tijdens het NK dressuur in de klasse ZZ-Zwaar.


1 maart 2015

Tijdens de subtop wedstrijd in Beuningen wisten Floor en Astrid Sollenburg zoewel de PSG als de Inter II proef op hun naam te schrijven.


27 september 2014

Op onze te koop pagina kunt u het huidige aanbod vinden. Voor meer informatie zijn wij telefonisch en via de mail te bereiken.


13 september 2014

Tijdens de veulenveuling SELL veulenveiling is Joker Sollenburg (v. Charmeur) verkocht, in de veiling van Dronten wisselde Jewel Sollenburg (v. Electron) van eigenaar. Wij wensen de nieuwe eigenaren heel veel plezier en succes met deze topveulens!


6 september 2014

Kampioen van Nederland in de klasse Z2! ! Nadat gisteren al overtuigend beide proeven gewonnen werden waren Kirsten en Charmingmood ook in de afsluitende kür niet te verslaan, gefeliciteerd!!!

Foto@Hypic.nl


31 augustus 2014

Charmingmood en Kirsten Brouwer zijn in vorm voor het NK van volgende week. Vandaag wonnen ze beide Z2 proeven met 67% en 75%. 
Gefeliciteerd en op naar Ermelo!

Sjoert maakte deze mooie foto's, dank je wel!

 


24 augustus 2014

Afstammelingenkeuring Electron

Gisteren werden op het mooie terrein van het KWPN de eerste veulens van Electron gekeurd. De groep kreeg van de jury voor de beweging mooi commentaar. Op de foto Joule Sollenburg (uit Astrid Sollenburg elite sport), hij mocht Electron vertegenwoordigen in de dressuurfinale en werd daar 5e.

Foto@YvonneTermeer

 


23 augustus 2014

En weer een fokproduct van Stoeterij Sollenburg geklasseerd in de Lichte Tour. Gefeliciteerd Pieter Van Weenen!
Berdien Sollenburg liep voor het eerst in de lichte tour en behaalde een score van 61,32%.

17 augustus 2014

Ook Westenwind zoon Dulong deed dit weekeind goede zaken. Met zijn eigenaresse en amazone Britt Bos werd de kampioenstitel van Noord Holland in de klasse M2 behaald. 

Proficiat Britt!


17 augustus 2014

Wat een klasse! Nadat ze afgelopen winter 2e op het Limburgs indoor kampioenschap werden in het Z1, en brons pakten op het NK. Winnen Fieke Houwen en Colt Sollenburg (v. Vivaldi) vandaag GOUD op de Limburgse Kampioenschappen in het Z2. 

Van harte gefeliciteerd!! 

 


15 augustus 2014

Surpise feest voor Adri!

Een verjaardag met een mooi getal daar kan je niet zomaar aan voorbij gaan. Floor en Sanne hadden alle `Sollenurg amazones` uitgenodigd om naar Zeewolde te komen, daar werden de paarden getraind onder leiding van Joyce Heutink. Adri had totaal niets in de gaten en was blij verrast. Iederen bedankt voor de komst, het was een onvergetelijke dag!


15 augustus 2014

Op de NMK was het de dag van de keuringen . Met de Flevolandse kampioenen, veulen Johanna Sollenburg
en de driejarige Gardenia Sollenburg waren we zeker niet kansloos voor hoge plaatsen.
En dat kwam ook wel uit.

Allereerst was het de beurt aan Johanna, dochter van Zantana en Charmeur.
De zwarte beauty liet zich weer buitengewoon goed zien enwerd geselecteerd voor de finale. Ook daar ging ze voor de hoogste plaatsen en werd ze uiteindelijk zeer verdiend derde en met twee hengstveulens voor zich mag ze zich nu het beste merrieveulen van Nederland noemen.

Daarna kwam de "koninginnenrubriek", de 3-jarige merries. De concurrentie was groot met stuk voor stuk zeer aansprekende merries.
Gardenia was weer super in vorm en had veel sympathisanten. Ze werd eerst in de koproep geplaatst maar werd op het allerlaatste moment helaas een plaats naar achteren gezet waardoor ze net de kampioenskeuring missliep.
Ze kwam dus uiteindelijk op plaats 12, toch een fantastisch resultaat.

En onze merrie Luna had daarmee wel een topprestatie geleverd met twee nakomelingen de volle zussen Florence en Gardenia met hoge plaatsen op de NMK.
Volgend jaar misschien weer een dochter van Luna, de bloedmooie Honeymoon, van Dreamboy??


14 augustus 2014

Vandaag de finales van de Pavo-cup in Ermelo. Florence Sollenburg werd supermooi voorgesteld door
Kirsten Brouwer. Ze werden knap elfde. Florence werd geprezen om haar 3 zeer goede basisgangen. Ze heeft geen zwakke punten.
Echt een merrie met heel veel potentie voor de sport.
Kirsten en team Brouwer, heel veel dank voor jullie inzet!!


12 augustus 2014

Met 82 punten in de halve finale van de Pavo Cup plaatsen Florence Sollenburg en Kirsten Brouwer zich als 10e voor de finale!


26 juli 2014

Kirsten Brouwer en Charmingmood (v. Winningmood) zijn Utrechts kampioen in de klasse Z2 geworden. Met maar liefst 76% in de afsluitende kur werd de gouden medaille binnen gehaald. Van harte gefeliciteerd Kirsten met dit geweldige resultaat!

Foto@hypic.nl


13 juli 2014

Op de CK Limburg is Joker Sollenburg geselecteerd voor de Nationale Veulenkeuring in Ermelo! Ze werd zelfs als beste veulen aangewezen. Doordat wij als fokker niet uit Limburg komen, ging de officiële titel aan haar voorbij. Moeder Anky Sollenburg werd op dezelfde dag elite. Ze bracht al eerder vier veulens die stuk voor stuk op andere veilingen verkocht werden. Ze is een halfzus van het Grand Prix-dressuurpaard Udayan (Jazz) van Ludovic Henry. Anky is recent verkocht aan Piet Willems, wij feliciteren hem van harte met dit resultaat!

 

 


 

10 juli 2014

Het was een succesvolle dag op de Centrale keuring van de provincie Flevoland. In de ochtend liep Florence Sollenburg (Vivaldi x Falco) onder het zadel van Kirsten Brouwer naar een ticket voor de halve finale van de Pavo Cup. Hun optreden werd met 82 punten en een 2e plaats gewaardeerd door het jurykorps.

Maar dat was nog niet alles, Florence haar volle zusje Gardenia Sollenburg werd uitgeroepen tot kampioen van de dressuurmerries en verdiende een ticket voor de NMK. En Johanna Sollenburg (Charmeur x Fidermark) werd kampioen bij de dressuurveulens en mag ook naar Ermelo.

Trots op onze fokproducten die zich vandaag geweldig hebben laten zien!

 

 


6 juli 2014 Westenwind wint zijn Intermediare I debuur met 70,20%. De afstemming tuseen Kirsten en Westenwind wordt mooier en mooier!


9 juni 2014

Astrid Sollenburg en Floor Droge winnen de PSG in Emmeloord!


25 mei 2014

Tijdens hun 2e wedstrijd werden Kirsten Brouwer en Westenwind met 70,33%  2e in de PSG rubriek in Ermelo. Dit belooft nog wat voor hun toekomst samen!

Dank aan Sjoert voor alweer prachtige foto´s!!

 

 


11 mei 2014

Het eerste veulen van Electron is geboren. Op moederdag zette Elegance (v. Tango) een mooi merrieveulen op de wereld dat de naam Jewel Sollenburg heeft gekregen. Kenmerkend voor de moederlijn van Electron is de zwarte streep over de rug en bij de geboorte zijn de beentjes al gitzwart. Bij de meeste andere veulens is de kleur eerst grijs en wordt dit pas later zwart.

 


 

4 mei 2014

De eerste veulens zijn geboren, op 28 april is een mooi hengstveulen uit de combinatie Foudation (Fidertanz) en Donatella op de wereld gekomen. Op 4 mei heeft Zantana het leven geschonken aan Johanna Sollenburg, een prachtig merrieveulen van Charmeur.

 

Donatella en haar hngstveulen van Foundation

 

 

Zantana en Johanna Sollenburg (Charmeur)


2 februari 2014

Colt Sollenburg en Fieke Houwen behalen in de klasse Z1 de tweede plaats tijdens het Limburgs Kampioenschap en plaatsen zich hiermee voor het NK!


29 december 2013

Bij Elegance, Electra en Davina zijn videobeelden geplaatst. Neemt u eens een kijkje bij onze fokmerrie pagina!


 

1 december 2013

Op de pagina Fokmerries staat vanaf nu het overzicht met de veulens welke in 2014 verwacht worden.


 

17 november 2013

Tijdens de KNHS Para dressuur trophy in Ammerzoden hebben Sannne Voets en Zoya Sollenburg zich goed laten zien. Dit resulteerde in een 3e plaats (67,76%) en een overwinning met 68,41%.
Gefeliciteerd!!


6 november 2013

 

Helaas zijn er soms ook droevige berichten.
Nedorette, de moeder van onze hengst Charmingmood, is helaas overleden. Ze stond sinds enige tijd bij Marja Smits op stal die de zorg voor Nedorette op zich had genomen, dat ging zo goed dat ze zelfs weer bij Marja onder het zadel kwam. Bovendien was Nedorette weer drachtig maar helaas, het is voorbij. We wensen Maraja sterkte. Ze zal Nedorette missen met haar bijzondere karakter. Dat karakter heeft ze ook doorgegeven aan haar goedgekeurde zoon Charmingmood. En zoals het er nu uitziet geeft hij dat weer door aan zijn kinderen, bijzondere paarden!

Nedorette

 

Charmingmood


 

6 november 2013

Ook Della Sollenburg (v. Westenwind) heeft in Nicky Goes een nieuwe eigenaresse. Della was de draagmoeder van Hera Sollenburg (Bretton Woods uit Astrid Sollenburg). Na het afspenen van Hera hebben we rustig de tijd genomen om haar zadelmak te maken en op te leiden. Met Nicky ontstond er een geweldige klik en we wensen hun dan ook heel veel succes en plezier samen!


Op de eerste foto Della en op de tweede foto Della als draagmoeder van Hera!

 

 


24 oktober 2013

 

Enya Sollenburg, een vierjarige dochter van onze Prima Donna en Special D, is via Paardencentrum Dronten verkocht aan de familie van Schaik in Zeewolde.
Vandaag is Enya klinisch en rontgenologisch goedgekeurd en staat inmiddels op haar nieuwe stal.
Veel succes Silvana en misschien net zo'n talent als haar zussen en broers.

Op de foto met haar trotse nieuwe eigenaresse Silvana.

 


 

22 oktober 2013

 

Flexion Sollenburg (Valdez uit Lady Liwanda) staat sinds kort bij Britt Bos. We kregen deze foto toegestuurd, wat een prachtige combinatie!

 


 

19 oktober 2013

Sinds enkele weken staat Florence Sollenburg, Vivaldi x Luna (Falco), in training bij Kirsten Brouwer. Tijdens haar succesvolle EPTM test viel haar aanleg als dressuurpaard ons op en is het besluit genomen om Florence uit te laten komen op een jonge paarden wedstrijd. Gisteren hebben Florence en Kirsten deelgenomen aan de Prinsenstad dressuur. Tijdens deze zeer goed bezette wedstrijd in Delft kreeg Florence 116 punten wat goed was voor een finaleplek. Na het overrijden door Jennifer Sekreve eindigde Florence op een vierde plek. Een fantastisch resultaat na deze korte periode van training, alle complimenten aan Kirsten en het team van stal Brouwer.

Florence tijdens de EPTM test afgelopen september

 

 


 

18 oktober 2013

 

Ieder jaar komen op onze stoeterij er wel een paar fokmerries bij waar we veel van verwachten.
Daarom zijn we genoodzaakt om er ook een aantal te verkopen,  het betreft dan vaak de wat oudere merries die zich al hebben bewezen in de fokkerij en waarvan de bloedlijnen verankert zijn in de jongere generatie.
 

Zo is gisteren is Tyorieta ster prok voorl. keur, naar haar nieuwe eigenaren  gegaan, E-M stables van Erik Zeegers en Mariska Toet in Darp, Drenthe. Tyorieta heeft een aantal zeer goed afstammelingen gebracht, waaronder onze 3-jarige Fortuna en de elite Z1 merrie Zofia Sollenburg. Tyorieta vewacht nu een veulen van Electron.
 

Haar hengstveulen van dit jaar (foto) gaat binnenkort naar Brigitte Beckers in het Belgische Genk.
 

We wensen alle nieuwe eigenaren veel plezier en succes toe met hun Sollernburger!


 


14 oktober 2013

Donna Sollenburg, de elite dochter van Prima Donna en Vivaldi heeft een nieuwe eigenaresse maar ze blijft wel op haar oude stal.
Donna staat nu een jaar in training bij Britt van Egmond.
In die periode behaalde ze een mooi resultaat in de IBOP, werd ze ster, voorlopig keur en dus Elite!
Daarnaast startte Britt haar in de klasse M.
Dat bleef niet onopgemerkt bij haar schoonzusje Sonja Breure, bijna liefde op het eerste gezicht. Sonja heeft al heel wat proefritjes met Donna gemaakt en na een vlotte veterinaire keuring is ze nu de nieuwe eigenaresse.
Sonja, veel succes en plezier met Donna, dat gaat vast wel lukken, met zulke broers en zussen als o.a. Well Done Sollenburg, LT, Valentino Sollenburg ZZL en Zoya Sollenburg.

Britt, bedankt voor de goede zorg.

 


12 oktober 2013

Tijdens de Paragames in Breda hebben Sanne Voets en Zoya Sollenburg (v. Metall) een fantastisch debuut gemaakt. Zoya en Sanne waren vandaag 2e in de landenproef grade III met 67,04%. De Individuele proef wonnen ze met 67,92%. Twee dikke B-kaderscores! De juryleden waren erg enthousiast, op de coupons stond: knap paard en combinatie met veel potentie.

Sanne van harte met dit debuut!!

Foto door Lotty van Hulst

 


 

2 oktober 2013,

Prachtige nieuwe foto´s toegevoegd aan de pagina van Zoya Sollenburg. Deze foto´s zijn gemakt door Lotty van Hulst die op bezoek was bij de amazone van Zoya; Sanne Voets.

Zoya en haar drie dochters!

 

 


1 oktober 2013,

TWEE NIEUWE ELITE MERRIES,

Stoeterij Sollenburg stelt hoge eisen aan haar fokmerries, bij voorkeur moeten ze het elitepredikaat hebben behaald of dezelfde kwaliteiten hebben. Vorige week slaagden twee merries voor de aanlegtest, de EPTM,. Florence, Vivaldi x Luna (Falco) en Floor, Vivaldi x Zoya (Metall)  met resp. 80 en 75 punten. Beide merries waren al voorlopig keur en hadden het prok-certificaat waardoor ze als ELITE-merries naar huis gingen.

Misschien krijgt Florence nog een korte vervolgopleiding en deelname aan een jonge paarden-competitie waarna we met veel belangstelling uitkijken naar de veulens die we in 2014 van ze verwachten, van Electron en Charmeur.

Florence in Ermelo, foto met dank aan Yvonne Termeer

 

 


25 september 2013,

Onyx heeft het predikaat Prestatie verdiend!!!  Dit predikaat wordt toegewezen op basis van de sport resultaten van de nakomelingen, een bewijs dat Onyx haar nakomelingen het goed doen in de sport!!

Een overzicht van alle nakomelingen van Onyx in de sport:

-Titan---ruin ,  Z2 dressuur, v. Ronaldo.

-Unyx --- ruin, verkocht via de hengstenkeuring naar Amerika.

-Victrix--- ruin,  v. De Niro, Z1 dressuur, Ned. en Wereldkampioen in het 2-span van Tom Engbers

-Winston--- ruin, v. OO Seven. ZZL dressuur met 17 wp. en binnenkort ZZZ.

-Zantana--- merrie, v. Fidermark, Z1 dressuur en eptm, moeder van een elite merrie, een stermerrie, een jaarling hengst en een merrieveulen

-Asterix--- ruin, v. UB40,  Z1 dressuur

-Cleopatra, merrie, v. Johnson,  M2 dressuur, 2x .

-Dance4Life --- merrie, v. Westenwind, M1 dressuur, 2x Fries kampioen, L2 en M1,

Nog in opleiding of in opfok,

-Esmeralda---merrie, v. Wynton,

-Hommage---merrie, v. Chinook.

-Iici Paris---merrie, v. Coverstory. 

Onyx hier met haar veulen Ici Paris Solleburg (v. Cover Story) is momenteel dragend van Charmeur

 

 

 


 12 sept. 2013,

2 Sollenburg merries lopen momenteel mee in de EPTM-merrietest in Ermelo, Floor Sollenburg, Vivaldi x Zoya (Metall) , en Florence Sollenburg, Vivaldi x Luna (Falco) allebei zijn ze al ster-prok-voorlopig keur dus als ze slagen voor de test zijn ze in het bezit van het ELITE predicaat, het hoogst haalbare voor een 3-jarige merie.

 

 hieronder Florence.

to Top of Page