Filosofie
Nieuws
Fokkerij
Lady Liwanda
Rapsody
Sundance Lady
Zita
Arie
Flexion
Luna
Ninda
Onyx
Omnia
Prima Donna
Rapsody
Sundance Lady
Walzing Mathilde
Zantana
Zoya
Astrid
Donatella
Davina
Electra
Elegance
Engie
Floor
Florence
Hengsten
Sport
Te Koop
ContactLady Liwanda, elite, sport, preferent

Ferro x Bernstein x Planeet

Lady was de eerste fokmerrie van onze stoeterij. We kochten haar op 4-jarige leeftijd, een zwarte merrie en ze werd ons getoond in het donker…ondanks deze omstandigheden was het voor ons direct duidelijk dat het om een fraai paard ging en dit is later ook gebleken. Gewoon geluk gehad!!

Eerst naar de keuring, wel stamboek maar helaas werd ze geen ster! Daarna hebben we haar sportaanleg in de merrietest op de proef gesteld: het resultaat was boven verwachting, toen was 70 punten het minimum en Lady slaagde met 75 pt. en met hoge cijfers voor de springonderdelen. Ze werd op de volgende keuring wel ster en dus direct keur. “Daar kunnen we niet omheen, een merrie met zo’n test”, aldus de jury.

Hierna hebben we een prok-keuring aangevraagd, ook dit was dik in orde en hiermee was de eerste elite merrie op Sollenburg een feit.

Lady is een half jaar door Henk Wieberdink in de springsport uitgebracht, t/m klasse M. Haar dracht belemmerde toen een hogere klassering. Een jaar later is ze door Marianne Gregorius uitgebracht in de dressuursport. Ze behaalde heel gemakkelijk winst in de klasse Z2 en daarmee het sportpredicaat.

Hierna is Lady uitsluitend nog voor de fokkerij ingezet en voor buiten-en bosritten waar ze met veel plezier nog steeds haar fantastische galop liet zien.

Lady is de moeder van onder andere 3 dochters die fokmerrie zijn op Sollenburg, Rapsody, Sundance Lady en Engie Sollenburg.

Haar  veulen van Charmeur, Iron Man, werd in 2013  kampioen van de dressuurveulens in Flevoland.

Lady is helaas in het voorjaar van 2014 overleden. 

Lady Lidwana (Ferro x Bernstein)


 


 

to Top of Page