Filosofie
Nieuws
Fokkerij
Hengsten
Charmingmood
Electron
Sport
Te Koop
ContactElectron (Elton Sollenburg)  

Electron (Ampere x Fidermark) is beschikbaar voor de fokkerij !!!!

De veulens van Electron bewegen opvallend goed met een zeer goede galop, een sterke draf met een opvallend voorbeengebruik en een sterk achterbeen. Ze zijn goed ontwikkeld en hebben zonder uitzondering fraaie hoofdjes.

Veilingtopper van de veulenveiling Midden-Nederland was een Electron x Ferro. Een Electron x Tango was met 23.000 euro het één na duurste van de veulenveiling Dronten. Deze veulens zijn beide geselecteerd uit een klein aantal nakomelingen van slechts 15 stuks.

Electron is vrij van de vosfactor en geeft dus geen vossen.

Tijdens de hengstencompetitie 2015/2016 won Electron de klasse Z dressuur onder het zadel van Annemarie Brouwer.

Informatie bij
Stoeterij Sollenburg
www.sollenburg.nl
e-mail azekveld@sollenburg.nl

Platiunum Stables/Stal Brouwer
Annemarie Brouwer-Dijkstra 06-10713685
Ben Brouwer 06-12974931

 Tijdig melden dat u belangstelling heeft, is noodzakelijk.

 

 

 

Electron x Valdez

Electron x Ooseven

 

 

 


De eerste goedgekeurde zoon van Ampere bij het KWPN en ook ons eerste goedgekeurde fokprodukt.

Ampere x Fidermark x Inspekteur.

Het is de droom van een fokker om een fokproduct goedgekeurd te zien worden bij het beste stamboek van de wereld met de zwaarste hengstenselectie.

Elton is een kleinzoon van onze fokmerrie Omnia via zijn moeder Zamba ster prok eptm. Zamba is een dochter van de populaire duitse hengst Fidermark.

Elton was als veulen al een echte eyecatcher en we hebben meerdere keren een verzoek om te verkopen afgeslagen. Hij heeft heel gemakkelijk alle stappen naar goedkeuring gelopen al was het best wel spannend, zeker het verrichtingsonderzoek, de 50 dagentest onder het zadel.

Electron, zoals hij nu officieel heet, heeft een fraai exterieur met een heel mooi hoofd. Hij beweegt heel gemakkelijk met veel souplesse en lichaamsgebruik. Opvallend is het sterke gebruik van het achterbeen, een echt Sollenburg-kenmerk.

De eerste veulens van Electron zijn in 2014 geboren. Ze tonen allemaal veel actie  en techniek in de beweging. Electron bevrucht zeer goed. 

 


 

to Top of Page