Filosofie
Nieuws
Fokkerij
Hengsten
Charmingmood
Electron
Sport
Te Koop
ContactSollenburg's Charmingmood

KWPN, bruin, 1.67 m., afstamming Winningmood x Contango pref. x Belfalas xx

Charmingmood is de eerste bij het KWPN goedgekeurde zoon van Winningmood die momenteel furore maakt in de sport onder Diederik van Silfhout.
Uit de kleine eerste jaargang van Winningmood werden twee zoons aangewezen voor het verrichtingsonderzoek, Charmingmood is goedgekeurd bij het KWPN. De moeder van Charmingmood is Nedorette keur sport, een dochter van één van de beste dressuurverervers van de wereld Contango, daarvoor weer Goedele ster pref, een dochter van de volbloed Belfalas.

Charmingmood past qua bloedvoering op bijna alle merries, hij is vrij van Flemmingh/Krack C, Jazz, Ferro, Gribaldi en Oscar/Uphill. Charmingmood is beschikbaar bij hengstenhouderij Lauw van Vliet  en  bij alle SWS-stations.
Charmingmood heeft een goed verrichtingsonderzoek afgelegd waarin hij vooral opviel door zijn evenwichtig karakter en zijn bewerkbaarheid. Hij heeft drie goede basisgangen waaronder een zeer goede stap en een galop met veel houding en balans. Hij heeft een opvallend sterk en actief achterbeen. Daarnaast is hij heel erg mooi met een fraai hoofd en veel uitstraling.


Charmingmood liet op de afstammelingenkeuring in 2011 een knappe groep goed ontwikkelde veulens zien met drie goede basisgangen.
Sinds het voorjaar van 2014 staat Charmingmood Kirsten Brouwer in training. Kort nadat Charmingmood en Kirsten een combinatie vormden werden zij al Utrechts kampioen in de klasse Z2. In augustus 2014 pakten zij met veel overtuiging de Nederlandse titel dressuur in de klasse Z2. Tijdens het indoorseizoen 2014/2015 heeft Kirsten Charmingmood gelijk ZZ/Zwaar gestart, dit leverde tijdens het NK een mooie 4e plaats op.

Momenteel wordt Charmingmood uitgebracht in de Lichte Tour.

Op stoeterij Sollenburg hebben we een paar heel opvallende jaarlingen van Charmingmood in de opfok.

 


Foto @ www.hypic.nl
Foto@www.hypic.nl


Foto@Jenniferfotografie

 

 


Foto@Jenniferfotografie

 


  

 

 

 

to Top of Page