Filosofie
Nieuws
Fokkerij
Hengsten
Sport
Well done Sollenburg
Winona Sollenburg
Zita Sollenburg
Arie Sollenburg
Astrid Sollenburg
Colt Sollenburg
Dance4Life
Dunja Sollenburg
Te Koop
ContactAstrid Sollenburg elite sport eptm (Grand Prix dressuur)

OO Seven x Metall

Astrid komt uit een beste fokfamilie waaruit diverse goedgekeurde hengsten komen, o.a. Mooiman, Pyriet en Wesley.
Astrid behaalde in 2008 de hoogste punten in de merrietest. Daar maakte Astrid al kennis met haar huidige amazone Floor Dröge. Astrid werd kampioen van Flevoland en ze werd aangewezen voor de NMK, waar ze meeliep in de kampioenskeuring. Tijdens de jonge paardenwedstrijden haalde Astrid meerdere successen. Zo werd onder andere de voorronde van de Paco cup in Dronten gewonnen.


Op 6 juli 2009 kreeg Astrid zelf een donkerbruin hengstveulen met als vader Vivaldi en op 28 juni 2011 een bruin hengstveulen (Goldwyn Sollenburg) van Bretton Woods d.m.v. embryo transplantatie. Goldwyn is op de Prinsjesdag veuleveiling verkocht aan de Primeval stoeterij en op 5 jarige leeftijd naar Tjechië verkocht.


In 2012 is via embryotransplantatie een merrieveulen geboren met als vader eveneens Bretton Woods. Hera Sollenburg is een fraaie merrie en kan zeer goed bewegen. Hera werd in 2015 Limburgs Kampioen op de CK in Panningen en behaalde ruimschoolts haar Ibop waardoor zij Elite is. We hopen in de toekomst met haar de merriestam verder voort te zetten.

In 2014 is Joule Sollenburg geboren, een zoon van Electron. Joule Sollenburg is een mooi ontwikkeld veulen welke de extra beweging en actie in de beweging van beide ouders heeft mee gekregen. Tijdens de afstammelingenkeuring werd Joule uitgenodigd om Electron in de finale te vertegenwoordigen, in een sterk deelnemersveld eindigde hij op een mooie 5e plaats. Joule is in 2016 goedgekeurd bij het AES stamboek.

In 2015 is King Arthur Sollenburg geboren, een hengstveulen uit Ferguson (Fidercount x Florencio) en Astrid Sollenburg.

In 2016 zijn er twee mooie veulens van For Romance I geboren. De merrie La Reine Sollenburg wordt aangehouden voor de fokkerij en het hengstveulen Louis 14 Sollenburg is succesvol verkocht op de Prinsjesdag veulenveiling.
 

Astrid was erg succesvol in de Lichte Tour en heeft is inmiddels Grand Prix geklasseerd!

 


 
 

 

 

to Top of Page